вівторок, 16 травня 2017 р.

Lycoperdon та Морський гриб


Lycoperdon


В Україні під назвою дощовик або порхавка відомо багато грибів цього роду. Раніше сюди також відносили порхавку гігантську, проте нині вона зачислена до роду Calvatia. Відмінною рисою всіх цих грибів являється округле плодове тіло, яке у випадку гігантського дощовика може достягати солідних розмірів. Після дозрівання спор на плодовому тілі з’являється отвір, через який і розповсюджуються спори. Багато видів дощовиків, поки не втратили білизну, їстівні і навіть смачні. Деякі види також використовуються в медицині.
Морський гриб

Морський гриб (Aseroe rubra) - досить поширений гриб в Австралії. Має неприємний запах, що чимось нагадує тухле м'ясо. Цим запахом гриб привертає мух, які є розповсюджувачами суперечка цього виду грибів.

Немає коментарів:

Дописати коментар